Posts

Latest News

I-Day Football Final lut tur hriat kim theih ala ni rih lo

Image
Independence Day/Screening Football Tournament 2022 1st Division khelh mekah Final khel tur hriat kim theih a la ni lo.

2nd Division-a Final khel tur a hriat ta

Image
Independence Day/Screening Football Tournament 2022 khelh mekah 2nd Division atangin Keitum FC-I leh Kawn Veng FC te chuan an khingpui te hnehin Final an lut ta.

Assam Rifles in hun hmang

India Independence kum 75-na lo thleng tur lawmna, Azadi Ka Amrit Mahotsav kal zelah Serchhip-a hmunpui nei 8th Assam Rifles te chuan nimin khan Serchhip Bazar leh Damdawi In bakah Govt. Serchhip College leh Brilliant HSS-ah te hun an hmang a, zirna In-ah te hian zirlaite fuihna thu an sawi bakah zirna In leh Damdawi In-ah te hian India Hnam Puanzar an hlan a, Serchhip Bazar-ah hian Banner Display leh Road Show te an nei bawk a ni. 8th Assam Rifles te hian Azadi Ka Amrit Mahotsav pual hian tun thla ni 15 thleng hun an hmang ang.

Thisen Unit 24 pe

Thenzawl Pastor Bial KTP te chuan nimin khan Serchhip Blood Bank-a dah turin thisen Unit 24 an pe a, thisen petute hi Mipa 19 leh Hmeichhia 5 te an ni. Heng mi tlawmngai te thisen la tur hian Thenzawl-ah hian Serchhip atangin Blood Bank-a thawktute an kal a ni.

COVID-19 enkawllai 72 awm

Serchhip District-ah COVID-19 hri kai pung leh hlekin nimin tlai thleng khan hri kai enkawllai mi 72 an awm mek.

VC bye-election hun puang

State Election Commission, Mizoram chuan Baktawng (Serchhip District) Village Council-a Seat ruak pakhat (Hmeichhe tana Seat hauh) a bye-election neih hun atan September 6, 2022 a ruat.

SWD Minisster in tlawh

Social Welfare Minister Dr. K. Beichhua chuan nimin khan Siaha District Noaotla-a Eklavya Model Residential School (EMRS) sak mek chu a hmunah a tlawh a, EMRS School hi hawn a nih chuan Noaotla leh a chhehvel khua ten Delhi naupang zirlai ang, CBSE course an zir thei dawn a ni, tiin hetianga hmasawnna hi hmasawnna dik, politician thalai zawkten an buaipui mek a nih thu a sawi. Dr. K. Beichhua chuan helai hnaia Centre of Excellence in Sports hmunhma tur pawh thlir nghalin Siahatlah - Tisopi road-a Siaha Youth Centre pawh a tlawh nghal bawk.

Result tichhuak dawn

Mizoram Board of School Education (MNB-SE) chuan Vawiin August ni 12,2022 (Zirtawpni) chhun dar 12:00 hian Diploma in Elementary Education Examination, 2022 (June) result tihchhuah a tum a, result hi MBSE Office ah leh MBSE website - www.mbse.edu.in-ah en theihin a awm ang.

Lehkhabu thar tlangzarh

Home Minister Lalchamliana chuan nimin khan Aijal Club-ah ‘War Veteran Hav. H. Kaphlira – India Sipai Rinawm’ tih lehkhabu chu a tlang-zarh a, he lehkhabu hi Indopui pahnihnaa Mizo Scout-a tel Hav. H. Kaphlira chanchin ziahna niin Dr. Laltluangliana Khiangte in a buatsaih a ni. Lehkhabu tlangzarhna hunah hian Home Minister chuan tunhma Mizo khawtlang nuna eizawnna kawnga hmasawnna atan leh an tu leh fate zirna kawnga chawikan kawngah Mizote tan War Veteran te leh Sipai tang hmasa te kha an hlu hle tih sawiin, War Veteran zinga chhuanawm tak chanchin ziahna Mizote zinga lehkha ziak lama kan chhuanvawr tak maiin a buatsaih thei chu lawm-awm a tih thu a sawi bawk. Sainik Welfare & Resettlement Department chhinchhiah danin Indopui II-na a Sipai tang war veteran 4000 vel zingah mi 17 an la dam a ni.

Subject Committee-I in tlawh

Mizoram Legislative Assembly hnuaia Subject Committee-I chuan niminpiah khan Laldenga Fisheries Demonstration Farm, Lengpui ami chu tlawhin an enfiah a, Committee Chairman H. Biakzaua chuan hovin MLA dang 5 bakah Mizo-ram Legislative Assembly Secretariat leh Fisheries Department atangin official ten an tawiawm bawk. He hunah hian Fisheries Department hian Sangha chi-a Mizoram intodelh tura hma an lak dan te leh Sangha khawitute tana Sangha chaw tharchhuah kawnga hmabawk awm hrang hrangte kawhhmuhin an lo sawipui a, Committee pawhin an harsatna te ngaihthlak sakin a tul anga bawh-zuipui tha an tih thu an sawi a ni.

COVID-19 hri kai enkawllai mi 870 awm mek

Nimin tlai thleng khan Mizoram-ah COVID-19 hri kai enkawllai mi 870 an awm.

Khawzawl District Treasury Office thar hawn a ni

Deputy Chief Minister Tawnluia chuan nimin khan Khawzawl District Treasury Office thar chu Khawzawl Vengthar-ah a hawng.

International Tourism Mart neih tur CM hovin ngaihtuah

Mizoram in kumin November 2-4 chhunga ‘International Tourism Mart 2022’ a thlen tur chungchang ngaihtuahin nimin khan Chief Minister Zoramthanga hovin Organising Committee chu an thukhawm.

Kawlphetha MW 5 pechhuak thei tur Tlawva Small Hydel Project (SHP) hawn a ni

Kawlphetha MW 5 thleng pechhuak thei tura cheng nuai 7340 senga siam Tlawva Small Hydel Project (SHP) chu nimin khan P&E Minister R. Lalzirliana chuan a hawng a, Minister hian khawl tihnunna hmet nungin 33 kV Sub-Station Khawbung nen thlunzawma Eng pekchhuah nghal a ni

Hri kai enkawllai 70 awm

Nimin tlai thleng khan Serchhip District-ah COVID-19 hri kai enkawllai mi 70 an awm.

Serchhip Police ten puakthei thil an man

Image
Serchhip Police Sailiam Check Post-a Duty te chuan nimin zing khan lirthei pakhat atangin puakthei thil (gelatin) leh a tihpuahna hmanrua thahnem tak an man.

Sawrkar hnathawk hlawh pe

Image
Mizoram sawrkar in ruahmanna a lo siam tawh angin nimin atang khan Serchhip-a Treasury Office chuan Mizoram sawrkar hnathawk te hlawh leh Pension hlawh chu a pechhuak ta a, Serchhip Treasury-a thawktute chuan sawrkar hnathawk te hi Group then awm lovin an hlawh pekchhuah vek a nih thu leh District chhung khaw thenkhat atanga la lut lo erawh pekchhuah ala ni lo tih an sawi a, nimin khan sawrkar hnathawk zaa 80 vel te chuan hlawh pekchhuah hman a ni tih an sawi a ni. Hetihlai hian Sawrkar hnathawk te hlawh tihloh Sawrkar Bill dang erawh Treasury atang hian pekchhuah ala ni lo thung a, heng Bill hrang hrang pekchhuah hun tur hi hriat a la ni lo thung.

ASHA tan an hnathawh dan inzirtir tharna neih a ni

Image
Serchhip District chhunga Accredited Social Health Activist (ASHA) te tan an hnathawh kawnga intuaitharna chu nimin khan Serchhip Hmar Veng YMA Hall-ah neih tan a ni.

Digitized Certificate pe thei

Economics & Statistics Department hnuaia District Research Officer (DRO) Office Serchhip chuan Birth Certificate leh Death Certificate an pekchhuah thin ah Digitized Certificate an pe-chhuak thei tawh tih LENKAWL an hrilh a. Digitize Certificate pekchhuah hmaa Manual-a pek tawh Certificate nei tan pawh Digitize Certificate hi an duh chuan an siam thei tih an sawi bawk.

2nd Division Q/F khelh zawh a ni

Image
Serchhip Sports Complex-a Independence Day/Screening Football Tournament 2022 khelh mekah nimin khan 2nd Division ten Quarter Final khelin Vawiin ah Semi Final khelh a ni ang.

CTM-PACS hmalakna tlawh

Champhai khawpui leh a chhehvela Cham-phai Town Multipurpose Co-operative Societies Limited (CTM-PACS) hnuaia hmalakna hrang hrang; Champhai Higher Secondary School, Drug Store, Variety Store, Mini Bank, Office leh an hmalakna lian ber Vavu Dil Project hnuaia hmalakna hrang hrangte chu nimin khan Cham-phai DC James Lalrinchhana chuan a hmunah a tlawh a, CTM-PACS Chairman H.S Vanlalfakzuala leh a thawhpui ten an hnathawh dan te an lo hrilhfiah a ni.

National Handloom Day pualin NABARD in hun hmang

National Bank for Agriculture & Rural Development (NABARD) Regional Office Aizawl chuan a vawi 8-na atan National Handloom Day lawmna denchhenin nimin khan Aizawl-a Vanapa Hall-ah Handloom Exhibition an buatsaih a, he hun hi Assembly Speaker Lalrinliana Sailo chuan a hmanpui a ni.

Sample Test man siam thar

Mizoram sawrkar Health & Family Welfare Department chuan COVID-19 sample test-na man a bithliah thar a, ICMR in test tur a tih te chu a thlawna test tur niin Frontline Workers ten Test tura an tih te, Contact Tracing Team ten Contact Tracing atana sample test ngai an tih leh Covid hri kai CCC/DCHC/DCH/Home Isolation-a enkawl lai mekte pawh test nawn ngai an nih chuan a thlawna Test tur a ni a. Heng bak zawng hi RT-PCR leh True-Nat-a Test man chu Rs. 700/- a ni anga, FIA-ah Rs. 150/- leh Rapid Antigen Test-ah Rs. 100/- a ni bawk ang.

Flag zar vek turin hriattir

Mizoram sawrkar General Administration Department chuan Mizoram Sawrkar hnuaia Office zawng zawng te, Mizorama Central Sawrkar Office zawng zawng te, Commission leh Board hrang hrangte, PSU te, University te, Bank leh Financial Instituition hrang hrang te anmahni Pisa ah theuh India Independence champhaphak vawi 75-na lawmna pualin National Flag chu August ni 13 atanga August ni 15 thleng Flag Code of India zawm chungin tar/zar turin a hriattir a. Heng Pisa hrang hranga thawktu zawng zawngte pawh anmahni In leh lo theuhah Hnam Puanzar hi hemi hun chhungin tar ngei turin a hriattir bawk.

Coaching kal tur thleng kim

Mizoram Youth Commission (MYC) buatsaih Super IAS 40 Programme hnuaia Mizo thalai Full Sponsorship programme-a UPSC Coaching kal turte chuan an zirna hmun tur Delhi-a Vision IAS, ALS leh Vajiram & Ravi Coaching Centre an thleng kim ta a. Heng mite hi MYC chuan an Course fee, Air Fare leh Accommodation charges leh a dangte a tum sak vek a, zirlaite hi uluk takin a vil zui dawn a, hemi hmalam hian intiamkamna pawh ziah tir an ni tawh bawk a ni.

Stroke zirhona neih a ni

Health & Family Welfare Department, Mizo-ram leh Guwahati Neurological Research Centre (GNRC) tangkawp buatsaihin nimin khan Aizawl Civil Hospital Conference Hall-ah Stroke enkawl dan chungchang zirhona neih a ni a, he hun hi Health Minister Dr. R. Lalthangliana chuan hmanpuiin Mizoram mai ni lo, khawvel hmun hrang hrangah Stroke avanga harsatna tawk an tam thu leh Stroke laka kan inven a, a inenkawl dan kan thiam a pawimawh em em a ni, a ti. He hunah Sawrkar hnuaia Doctor leh IMA Member te telin youtube kaltlanga en theih tura tih-chhuah a ni bawk a ni.

Roll-a inthun hun siam belh

Election Commission of India(ECI) chuan Vote nei tura qualifying date, kum khat chhunga vawi khat chiah siam thin chu Vote nei thei tam tak tan a fuh tawk loh avangin a siamtha a, ECI rawtna angin Ministry of Law & Justice chuan RP ACT siamthatna a pawm angin tunah chuan kum khat chhunga qualifying date pakhat (1) chauh ni thin chu qualifying date pali (4) a awm tawh dawn a ni. Qualifying date 1st January a kum tling hman lo tan qualifying date dang 1st April, 1st July leh 1st October-ah te vote neih theihna hun a neih phah dawn a. Hei hian inthlanna a lo awm hma deuh chiaha kumtling hman si, vote neih hman tak loh avanga harsatna te a ti bo dawn a. Kum 17 tling tawh chuan kum 18 a tlin hmaiin vote neih dilna a lo thehlut lawk theih tawh dawn a ni.

COVID-19 kai enkawllai mi 910 awm mek

Niminpiah khan Mizoram-ah COVID-19 hri kai 135 hmuh belh leh niin hri kai enkawllai mi 910 an awm mek.

Mipuite min beiseina a sang - K. Sapdanga

ZPM Working President K. Sapdanga chuan, “Mipuiten sawrkar tha din tura min beiseina hi a sang takzet a ni,” a ti.

Dawt hmanga mipui hruaikawina hmanrua ah ngai

MNF Party chuan Mizoram sawrkarin Covid do nan sum seng tlem lutuk anga puanzar chu dawt hmanga mipui hruaikawina tur hmanrua ah an ngai tih an sawi.

Project - Mizoram '22 bungrua te CM in hlanchhawng

Myanmar atanga Mizoram-a raltlan hmun hrang hranga awmte chhawmdawlna tur medical bungrua hrang hrangte chu nimin khan BN Hospital & Research Centre hnena hlanchhawnna neih a ni.

Assam Minister ten Chief Minister an kawm; State pahnih CM ten inbiakna neih an tum

Chief Minister Zoramthanga chuan ramri buai chingfel turin theihtawp an chhuah dawn tih a sawi.

Emergency Response Vehicle (ERV) 12 te State leh District hrang hranga hman turin vailiam

Disaster Management & Rehabilitation changtu Minister leh Home Minister Lalchamliana chuan nimin khan rikrum thil leh chhiatrupnaa a thlen thula a tula an hman turin Emergency Response Vehicle ERV (Mahindra Bolero Camper) sawm pahnih (12) chu Zero Point MINECO atangin a vailiam.

MIMA in CM hnenah thlen

Mizoram Merchant Association (MIMA) General Hqrs. hruaitute chuan nimin khan Chief Minister Zoramthanga leh LESDE Minister Lal-chhandama Ralte te chu hmuin Shops and Establishment Acts hmanga Minimum Wages hmanna tur Cabinet Meeting a ngaihtuah tur proposal an sawipui a. Minimum Wages chu Labour Law practice na tur nia sawiin, India ram khawi State-ah mah dawrkaite-ah hman a ni lo tih an sawi a, State Level Committee in a ruahman phei hi chu India ram Minimum Wages rate-ah a sang filawr em em nia sawiin, hman chi ah an ngai lo tih an sawi bawk. 

I-Day Football Final-ah HFC

Image
Independence Day/Screening Football Tournament 2022 khelh mekah nimin khan 1st Division ten an match hnuhnung ber dawttu khelin Vawiin ah 2nd Division Quarter Final khelh a ni bawk ang.

Vawk thi la awm belh zel

Nimin khan Serchhip District-ah African Swine Fever (ASF) vanga Vawk thi 5 a awm belh leh a, heng te hi North Mualcheng khuaa mi te vek niin an zinga pahnih chu Vawk puitling an ni a, a dang pathum hi Vawk note an ni. North Mualcheng-ah hian kumin hian ASF vangin Vawk 68 zet a thih tawh bakah Vawk 30 suat a ni tawh bawk a, Serchhip District-ah ASF tuar na ber dawttu an ni mek a ni. Hetihlai hian ASF hri lenna hmun puan ni lo Chekawn khua ah Vawk thi pakhat awm belh lehin Vawk thi te Sample hi enfiah tura lak nghal a ni.

COVID-19 enkawllai 68 awm

Serchhip District-ah nimin tlai thleng khan COVID-19 hri kai enkawllai mi 68 an awm.

Tuitla ruang hmuh a ni ta

Inrinni kalta chhun-a Serchhip leh Thenzawl inkar Mat lui-a chesuala tui-a tla VL. Hmangaih-zuala chu nimin khan a ruang hmuh a ni ta.

Lok Sabha MP in kawm

Mizoram Lok Sabha MP C. Lalrosanga chuan nimin khan New Delhi-ah National Security Advisor Ajit Doval hmuin Mizoram chungchang thu pawimawh hrang hrang a sawipui a. He hunah hian Lok Sabha MP hian Aizawl khawpui atanga Zokhawsang-a Assam Rifles sawnchhuah chungchang bakah Myanmar atanga Mizorama raltlante chhawmdawl dan chung-chang leh thil pawimawh dangte a sawipui a ni. Heng bakah hian Chief Secretary dah chung-chang pawh a sawipui tih MNF thuchhuah chuan tarlangin, heng te hi a lo enzui tur thu a lo hrilh niin an tarlang bawk.

MNF in lawmawm tih thu sawi

MNF Party chuan Mizoram NGO Coordination Committee leh Mizo mipuite duh dana Tripura a awm mek Bru te Mizoram Electoral Roll atanga voter 1074 zet paih an ni ta chu thil chhinchhiah tlak, ram tan mellung pawimawh tak phunna ah an ngai tih thuchhuah siamin an tarlang a. January 2020 khan Ministry of Home Affairs (MHA), Mizo-ram sawrkar, Tripura sawrkar leh Bru hruaitute'n Mizoram atanga Bru tlan thlate Tripura-a inbengbel turin inremna an ziak tih pawh tarlangin, he inremna ti hlawhtling tur hian hmalak mek zel a nih thu leh Mizoram sawrkar-in a theih anga chaka hma a la mek zel chu lawmawm an tih thu an tarlang a ni.

Tlabung kawng dang dawn

Tlabung-a lirthei neitu inzawmkhawm pawl, Tlabung Commercial Vehicle Joint Action Committee chuan Tlabung leh Lunglei inkalpawhna kawng chhe zual lai siamtha tura hnathawktute intiamna chu Vawiin thlenga kawng hi zawh hleih theih a la nih loh avangin Vawiin atang hian NH. 302, Tlabung luh leh chhuahna chu Sakuhtui-ah an dangping dawn tih an sawi.

Chief Minister in kawm

Commonwealth Games, 2022 Birmingham a neih zawh taka India tan ritchawi (weight-lifting) kg. 67-a  Gold Medal la tu Jeremy Lalrinnunga chu nimin khan Chief Minister Zoramthanga chuan CM Office Conference Hall-ah a kawm a, he hunah hian Chief Minister chuan Mizoram, State te tak atanga infiamna khawvela mi hrang hrang chawimawina dawng tham, India ram leh khaw-vel pum huapa mi langsar tak tak kan nei thin chu lawmawm a tih thu sawiin, chung zinga Commonwealth Games-ah Mizo mi ngei Jeremy Lalrinnunga'n Gold Medal a la thei chu ropui a tih thu leh a lawmpui thu a sawi a. Olympics Games thlenga hlawhtlinna a la chan ngei a duhsak thu a sawi bawk. Chief Minister chuan hun rem-chang zawkah CWG22-a Mizoram infiammi pahnih - Jeremy Lalrinnunga leh Hockey player Lalremsiami te chawimawina hun sawrkarin buatsaih a tum thu a sawi bawk.

COVID-19 enkawllai 1040 awm; Thi awm belh leh

Niminpiah khan Mizoram-ah COVID-19 hri kai hmuhchhuah an pun leh hlek avangin hri kai enkawllai pawh an pung leh hret a, nimin tlai thleng khan mi 1040 enkawl mek an ni.

MRB in Jeremy-a cheng nuai 5 an hlan

Mizoram Rural Bank chuan Commonwealth Games neih zawh taka India tana Gold Medal latu Jeremy Lalrinnunga chawimawina hun nimin khan an Office Auditorium-ah an hmang a, he hunah hian lawmpuina cheng nuai 5 an hlan bakah thuziak hlanin PUC Branch- in Bible an hlan bawk a ni. MRB Chairman V. Jaya Chandra chuan, “Jeremy-a hian Kg. 300 chauh a chawi chhuak ni mai lovin, India ropuina a chawichhuak a ni” tiin Jeremy-a chu chhuanawm tak, chawimawi tlak a nih thu a sawi a, Mizo thalaite zingah tumruhna neia midang pawh he a hlawhtlinna hian a cho chhuah zel a beisei thu a sawi bawk.

Ainawn Veng-a Sawrkar Quarters te enfiah a ni

Revenue Minister Lalruatkima chuan nimin zing khan Aizawl Ainawn Veng-a sawrkar quarters hlui tawh deuh leh chenna tlak tawh lo ni a report te chu a hmunah kalin a endik.

Mizoram Rajya Sabha MP in President kawm

Mizoram Rajya Sabha MP K.Vanlalvena chuan niminpiah India President thar Droupadi Murmu-i chu a Office Chamber-ah hmuin Mizoram mamawh thil thenkhat te President hnenah hian tawngka leh ziakin a thlen a, President hi Mizo puan a hlan nghal bawk.

LPG Subsidy lut lo chungchang sawifiah

Tunlai hian Mizoram hmun hrang hrangah LPG subsidy lut lo avanga harsatna tawk tam tak an awm nia a lan avangin Mizoram sawrkar FCS&CA Department chuan hemi chungchang hi thuchhuah siamin an sawifiah.

August atangin Birth/Death Certificate te Digitized

Directorate of Economics & Statistics chuan Birth Certificate leh Death Certificate a pekchhuah thin chu tun thla atang khan Digitized Certificate chauh a pechhuak ta.

Ram economy dinchhuahna bul chu Kuthnathawktute an ni - Agriculture Minister

Agriculture Minister C. Lalrinsanga chuan, “Ram economy dinchhuahna bul chu Kuthna-thawktute an ni,” a ti.

Ramri hauh chin Boundary Comtt. ah sawiho dawn

Mizoram Home Minister Lalchamliana'n ramri-a Mizo mipuite hauh chin tichiang turin Boundary Committee-ah sawiho a ni dawn tih a sawi.

Ramri chungchanga inbiaknaah ramri hrula huan leh loneituten harsatna tawk lova eizawnna an kalpui remtih a ni

Mizoram Home Minster leh Assam Border Area Development Minister te kaihhruaina hnuaia nimin a State pahnih te ramri chungchanga an inbiakna ah ramri hrula huan leh lo neituten harsatna tawk lova eizawnna an kalpui remtih a ni a, October thla hian Guwahati-ah inbiak leh nise an ti

Serchhip District Bawrhsap in National Flag nei theuh turin chhungkaw tin te a ngen

Image
Serchhip District Coordination Committee on Har Ghar Jhanda chu nimin khan an Chairman leh Serchhip District Bawrhsap Nazuk Kumar IAS hovin an thukhawm a, sawrkar laipuiin a beisei anga chhungtin ten Independence Day, 2022 puala India Hnam puanzar an neih ngei theih dan tur an sawiho.

Tui tla la zawng mek zel

Image
Inrinni kalta-a Mat lui-a chesual-a tui a tla ta VL. Hmangaihzuala (15), Thenzawl chu zawn hna thawh chhunzawm mek a ni.

2nd Division Group Stage khel zo ta

Image

Baktawng VC Electoral Roll thar tlangzarh

Image
Baktawng Village Council-a Hmeichhe tana Seat hauh-a bye-election neih tura hman tur Electoral Roll siamthat hna chu zawhfel niin nimin khan Final Electoral Roll tlangzarh a ni.

Parade Reharsal nei tan

Image
Karleh Thawhtanni, August 15, 2022-a India Independence Day lo thleng tur chu Serchhip ah pawh ropui taka lawm turin inbuatsaihna kalpui mek a ni a, hri leng avanga nikum lamah Parage Contigent an awm theihloh hnuah kumin hian parade Contingent awm tura ruahman niin nimin atang khan Parade Reharsal pawh Serchhip Sports Complex-ah neih tan a ni a, kumin hian Un-Armed Contingent pakhat leh School Contingent 8 awm tura ruahman a nih bakah Armed Contingent pathum- Mizoram Police, Assam Rifles leh BSF te pawh tel tura beisei an ni a, hei bakah hian Band Party pawh tel tura beisei an ni bawk.

Hri kai enkawllai 71 awm

Nimin tlai thleng khan Serchhip District-ah COVID-19 hri kai enkawllai mi 71 an awm.

Flag Code of India tidanglam

India ram zalenna champhaphak vawi 75-na lawmna Azadi ka Amrit Mahotsav puala In tin ah India Hnam Puanzar zar theuh a nih theih nan India hnam puanzar pawhpharh leh zar inkaihhruaina, Flag Code of India, 2002 chu Sawrkar laipui chuan a ti danglam a. Hemi ang hian Flag Code of India Part-I paragraph 1.2 chu ‘National Flag chu kut-a tah emaw, khawl-a tah emaw, cotton/polyester/wool/silk/khadi hmanga siam a ni ang,’ tia thlak niin Part-II paragraph 2.2 clause (xi) pawh ‘Flag zarna hmun - pawnah leh mimal In-ah, chhun leh zan-ah zar phal a ni ang,’ tia thlak a ni bawk.

ASF vanga thi awm belh lo

Nimin khan Serchhip District-ah African Swine Fever (ASF) vanga Vawk thi chhinchhiah a awm belh lova, hun engemaw chen Serchhip District-ah ASF vanga Vawk thi a awm mawlh mawlh hnuah a ni zawnin ASF vanga Vawk thi chhinchhiah a awm lo a ni. Hetihlai hian nimin khan Serchhip District-a Lungchhuan khua ah Vawk pakhat suat a ni thung a, hei nen hian an khua ah hian ASF vanga Vawk suat 7 a tling ta a ni. Kumin hian Serchhip District-ah ASF vangin Vawk 244 zet a thi tawh a, Vawk 313 suat ni tawh bawkin nimin khan Che-kawn-ah Vawk pakhat a thi bawk a ni.

JAC in sawrkar an ngen

Joint Action Committee on Inner Line Reserved Forest chuan Vawiin-a State pahnih aiawh ten inbiakna an neih turah an thilphut hrang hrang an tarlang a. JAC on Inner Line Reserved Forest chuan Mizoram leh Mizo mipuite leh pawl hrang hrang leh Party tin ten an pawmtlan BEFR 1875 a ding nghet tlat tur leh kan unau Zohnahthlak Thangram mipuite duhdana Mizoram a an lo luh ngei theih nan lo sawipui turin Mizoram sawrkar palaite an phut in an ngen tih an sawi bawk.

CM hovin thukhawm

Nimin khan Chite Lui Coordination Committee chuan an Chairman leh Chief Minister Zoramthanga hovin Chite Lui tana hmalak mekna chungchang an sawiho a. Meeting-ah hian Save Chite Lui Committee leh Mizoram PWD tangruala an siam Reiek-a Plastic Road chu hun remchang hmasa berah CM hova hawn nise tiin, Bawngkawn leh Durtlang inkar kham pangper, Bawngkawn Kohhran Biak In kawmchhak chhova ramngaw leh thinghmun chu a kum tela a chereu thu leh helai hmun hi Chite Lui hnar a nih si avangin helai hmun humhalh dan tur chungchang sawiho a ni a, rawtna bulfuk zawk nena la sawiho leh tura dah a ni. Aizawl by-pass road laih tur leh leiverh in Chite Lui a nghawng theih dan tur pawh he hunah hian sawiho a ni bawk.

Police ten Camping nei mek

Mizoram Police hmalakna in Mizoram Police Staff-te ruihhlo leh a kaihhnawiha harsatna neite tan Detoxification and Rehabilitation Camp chu July 21, 2022 atang khan neih niin ni 45 chhung neih tura ruahman a ni a, Spetember 5, 2022 thleng a awh dawn a ni. He Camping hi National Fund for Control of Drug Abuse, Ministry of Finance, New Delhi atanga sum hmuh hmanga siam niin hmalatu atan DIGP (Trg) kaihhruaina hnuaiah Committee din a ni a. Tunah hian Camping hi hmun kua (9) ah kalpui mekniin 1st MAP, 2nd MAP, 3rd MAP, 1st IR Bn, 2nd IR Bn, 3rd IR Bn, 4th IR Bn leh Police Training School (PTS)-ah te neih a ni a, Mizoram Police hrang hrangte an hnaih ber Battalion/PTS-ah hian an tel ve zel bawk a. Police Unit hrang hrang atangin Campers 338 an awm mek a ni.

COVID-19 hri kai enkawllai tlahniam ve hret

Pathianni khan Mizoram-ah Sample 243 enfiah niin heng atang hian COVID-19 hri kai mi 64 hmuh an ni a, Sample enfiah atanga chhutin za zela 26.34 te chuan hri an kai a ni.

Union Minister hnenah Tagore Cultural Complex thlen

New Delhi-a zin EF&CC Minister TJ. Lalnuntluanga chuan Zirtawpni zan khan Union Tourism & Culture Minister G. Kishan Reddy, Development of North Eastern Region of India (DoNER) Minister ni bawk chu New Delhi-a a chenna In-ah hmuin Champhai Tlangsam hmun hluia Tagore Cultural Complex din tum chung-chang leh thil pawimawh dangte a sawipui a.

Covid dona atan State Budget zaa pakhat pawh sawrkar in a la seng lo - ZLP Secretary

ZPM Legislature Party Secretary Dr. Vanlalthlana chuan Covid dona atan State Budget atanga chhutin zaah Rs. 1 (cheng khat) pawh sawrkar in a la seng lo niin a sawi.

Vawiin-ah State pahnih Minister te an inbe dawn

Mizoram sawrkar leh Assam sawrkar chu State ramri buai chungchangah Vawiin, August 9, 2022 hian Aizawl-ah an inbe leh dawn.

CWG 2022 Gold Medalist Jeremy Lalrinnunga Mizoram-ah ropui taka lo lawm a ni

Birmingham khawpui-a Commonwealth Games neiha India tana Gold Medal latu Jeremy Lalrinnunga chuan nimin khan Mizoram rawn thlengin Sports Minister Robert Romawia Royte hovin ropui taka lo hmuah a ni.

Mat-a tui tla la zawng mek

Image
Inrinni chhun dar 12:30 vel khan VL. Hmangaihzuala, Thenzawl Vengchhak chu Serchhip leh Thenzawl inkar Mat lui-ah chesualin tui-ah a tla a, he thu buatsaih lai thleng hian zawn mek a ni.

Vawk thi/suat awm belh lo

Nimin khan Serchhip District-ah African Swine Fever (ASF) vanga Vawk thi a awm belh lova, Vawk suat pawh a awm belh lo bawk. Hetihlai hian Mizoram pumah chuan nimin khan ASF vang hian Vawk thi 15 awm belh lehin heng te nen hian kumin March thla bul atanga ASF hri len nawn leh atanga Mizoram-a Vawk thi zat chu 9,945 a tling ta a ni. Vety Department hotute sawi danin ASF hi District 10-a khaw 134-ah a leng mek a. Vawk pulhri lenna hmuna puan ni lo khaw 68-ah ASF hri kai ni a rinhlelh vawk 1,011 a thi tawh bawk a. Nimin khan ASF darh zel tur venna atan Vawk 31 suat niin, hemi tiam hian kumin a vawk pulhri len nawn hnu-ah vawk 8,544 suat a ni tawh bawk a ni.

Hri kai enkawllai 68 awm

Nimin tlai thleng khan Serchhip District-ah COVID-19 hri kai enkawllai mi 68 an la awm.

Serchhip pa hlun boral

Serchhip pa hlun R. Laldaihzauva chu nizan hmasa khan kum 75 mi niin Cancer vangin a boral a, naktuk ah vui tur a ni ang.

Kawng zawh tawh rih loh rel

Tlabung-a lirthei chi hrang hrang neitu pawl 5 ten an din, Tlabung Commercial Vehicle Joint Action Committee hruaitute chu Inrinni zan khan thukhawmin Tlabung leh Lunglei inkalpawhna kawng chhe zuallai, a siamtuten thawmthat thuai an intiamna lai chu tun thlengin zawh theih a la ni lo tih an sawi a. NH. 302 chu tuna a dinhmun enin, zawh ngam chi-ah an ngai tawh lo tih sawiin, kawng siamtute na zawka nawr tula an hriat avangin tunkar Nilaini atang hian NH. 302 chu tiamchin awm lova zawh tawh rih loh an rêl ta a ni. 

Bru Voters 1259 paih tawh

Tripura-a pem thla a inbengbel tawh, Mizo-ram Electoral Roll-a an hming la chuang Bru vote nei mi 1,259-te hming chu Mizoram Electoral Roll atanga paih a ni tawh. Mizoram Joint Chief Electoral Officer David Liansanglura Pachuau hnen atanga AIR in thu a dawn danin hetianga Tripura Electoral Roll-a Bru Vote nei hming thunte hi Tripura Election hotute’n an rawn hriattir ve leh Mizoram Electoral Roll atangin paih zel a ni a. Mamit District-a Assembly bial pathum, Kolasib District-a bial thum leh Lunglei District-a Assembly bial pathumah te Bru vote nei hi an la awm a ni.

Tui-a tla la zawng zui zel

August ni 2, 2022 (Thawhlehni) zan dar 6:30 bawr vel a Tlawnglui a car chesual a tel, chin hriat loh a awmzui ta, C. Lalfakzuala (39) H/o Rebecca Lallawmzuali leh a fapa Malsawmkima (10) te chu nizan thleng khan hmuh an la ni lo.

Hman khat daih Plastic khap

Sawrkar laipui thuchhuah bawhzuina leh hmalakna kalzelah Lunglei-a UD&PA Department chuan an Office-ah ei leh in tur fun nan hman khat daih sarâng an khap tih an puang. UD&PA Department chuan an Office hnathawktu zawng zawngte hman khat daih sarâng hmang lo turin a hriattir a, tui in tur paina bottle pawh abika siam an pe vek a ni. UD&PA Lunglei hian Convention Centre-ah Auditorium chu enkawl nghalin he Hall-a puipui nikhuaa thil tihkhawmna ah pawh ei leh in tur chhawp leh sem nan hman khat daih sarâng hman an khap a, Plastic bur-a thun sa Mineral Water pawh lakluh an khap tawh a ni. Lunglei District-ah hian UD&PA Department leh LAD te chiahin tun dinhmunah an Office ah hman khat daih sarâng hman an la khap rih a ni.

PMAY-U Social Audit nei

Khawzawl khawpui chhunga Pradhan Mantri Awas Yojana - Housing For All (Urban) hnuaia In sak tanpuina thawhkhatna dawngtute chu Inrinni khan Social Audit neihpui an ni a, Light for Comprehensive Development, UD & PA Department hnuaia Independent Facilitating Agency te chuan In sak tanpuina thawhkhatna, First Installment dawng tawh mi 824 te chu Social Audit an neihpui a, hetah hian tanpuina dawngtute hian tanpuina an dawn hmanga In an saknaa an thlen chin te an tarlang a, tanpuina thawhhnihna an dawn chhunzawm mai theih loh avanga harsatna an tawh dan te an sawilang a ni. Khawzawl-ah hian PMAY-HFA (Urban) hnuaiah hian First DPR-ah Insak tanpuina dawng turin mi 836 thlan an ni a, an zinga mi 824 in tanpuina dawng tawhin mi 12 in an la dawng lova. Second DPR a tanpuina dawng tur mi 615 thlanchhuah an nileh tawh a ni.

COVID-19 hri kai enkawllai 1175 la awm

Nimin tlai thleng khan Mizoram-ah COVID-19 hri kai enkawllai mi 1175 an la awm.

Serlui B Hydel Project in mamawh khawp tui hmu lo

Serlui B Tuikhuah kam ramngaw te a chereu nasat avangin Serlui B Hydel Project tuikhuah-ah mamawh zat tui a tling tawh lo a, hei hian kawlphetha siamchhuah a tihtlem zel thu Bilkhawthlir-a Thermal Project Division, Serlui B Hydel Project EE CC. Lalrinmawia chuan a sawi.

Vawiin-ah Jeremy-a ropui taka hmuah a ni dawn

Commonwealth Games-a India tana Gold Medal latu Jeremy Lalrinnunga chuan Vawiin hian Mizoram a rawn thleng dawn a, sawrkar ruahman angin ropui taka lo hmuah tum a ni. Commonwealth Games neih meka India tana Weightlifting-a Gold Medal laatu Jeremy-a hi Lengpui Airport-ah lo hmuah hmasak tur niin Lengpui-ah hian ama puala lawmna inkhawm sawrkarin a buatsaih zawhah Aizawl khawpui fankual pui a ni dawn a, chawhnu dar 2:25-ah Lengpui-ah hian hun hman tura ruahman niin hemi hnu hian minute 10 chhung Press mi te nen inkawmna an nei anga, chawhnu dar 3:00-ah Lengpui atangin Aizawl panpui leh tur a ni ang. Aizawl-ah hian Hunthar Veng atang bul tanin an Veng thlengin khawpui fanpui a ni dawn a, a chenna Ainawn Veng chuan Programme an ruahman bawk a ni.

Cherna/ngona damdawi ei vanga harsatna tawk tam

Tunlai hian cherna damdawi leh ngona damdawi nia sawi hman nasat vangin thalaite zingah harsatna tawk an tam hle niin FDA thawktute chuan an sawi.

World Peace Day 2022 hmang

Inrinni khan Young Men's Christian Association (YMCA) bultumin Aizawl-a Synod Conference Centre-ah World Peace Day 2022 hman a ni.

Home Minister-in TCZP buatsaih Freshers Social leh zirlai tithate chawimawina hun a hmanpui

Home Minister Lalchamliana’n zirlaite chu lehkhathiam an nih angin thil dik leh dik lo finfiah ching mi, mi tu emaw in ngaihdan chak tak an vawrh darh avanga awih ngawt lova thu dik leh dik lo thliar thiam turin a chah.

Thla 4 chhungin chhiah Rs. vbc. 328.29 hmu

Mizoram sawrkar-a Taxation Department chuan kumin Apri - July (thla li) chhungin chhiah chi hrang hrang Rs. 3,28,29,88,256 an hmu tling tawh. Hetihlai hian kum kal mek 2022-23 chhung a chhiah hmuh beisei zat (target) chu Rs. 7,30,03,51,000 (vbc. 730.03) a ni.

Mizoram State Health Care Scheme a inziaklut zat tlahniam nasa; Bill ba cheng vbc. 74.71 la awm

Mizoram State Health Care Scheme (MSHCS) hnuaiah, kum 2022-23 atan a inziaklut kum hmasa lam aiin an tlahniam a, chhungkua 39,505 inziaklut awmin, nikum aia a tlemna za a 45.04 a tling. Hetihlai hian July ni 27, 2022 thlenga Mizoram sawrkarin Health Care Bill ba a neih zat chu Rs. 74,71,58,170 a tling.

Leimin vangin Bungtlang-ah In pahnih chhiain In 5 luah ngam loh in a awm mek bawk

Image
Nimin zing-a Bungtlang khawchhunga leimin vangin chhungkaw pathum luahlai chenna In pahnih chu leimin in a hnawl chhe vek a, In dang 5 chu luah ngam loha awm mekin mihring thi leh hliam an awm lova, he leimin avang hian NH. 54 chu lirthei eng chi mah kaltlang theihloh in a ping mek a ni.

Hlawh pekchhuah tan a ni

Image
July 22, 2022 chawhnu lam atanga Serchhip Treasury in sum an pekchhuah loh hnuah nimin atang khan Serchhip-a District Treasury chuan sawrkar hnathawk nghet lo- Muster Roll, Work-charge leh Provisional Employees te July thla hlawh chu an pechhuak tan a, sawrkar hnathawk nghet te hlawh pawh karleh lamah chuan pekchhuah theih an beisei thu an sawi bawk. Heng hlawh bak Bill dang erawh pekchhuah a la ni lo nia thudawn a ni bawk.

1st Div. in match 5-na khel zo ta

Image
Independence Day/Screening Football Tournament 2022 khelh mekah nimin khan 1st Division te chuan an match 5-na an khel zo ta.

Vawk thi 2 awm belh leh

Nimin khan Serchhip District-a ASF hri lenna khaw pahnih ah Vawk thi pahnih a awm leh a, heng Vawk thi te hi North Vanlaiphai leh East Lungdar-ah pakhat ve ve an ni a, Vawk suat erawh a awm belh lo thung. Nimin a Vawk thi te nen hian East Lungdar-ah kumin hian ASF vangin Vawk 95 a thi tawh a, North Vanlaiphai khua ah pawh 32 a thi ta bawk a ni.

NSS in thisen Unit 37 pe

Tunhnaiah Serchhip Blood Bank-ah thisen dahkhawl sa a awm mumal loh avangin nimin khan Govt. Serchhip College-a NSS Unit leh Red Ribbon Club te chuan Serchhip Blood Bank-a dah turin thisen Unit 37 an pe a, thisen petute hi mipa 21 leh hmeichhia 16 niin Serchhip Blood Bank-ah kalin thisen hi an pe a ni.

Chawlh ni 26 awm dawn

Kumthar 2023-ah Public Holiday (sawrkar chawlh) ni 26 a awm dawn a, chung zinga ni 7 chu Mizoram pual bik ni pawimawh niin, a dang ni 19 chu India ram pum huap a ni pawimawh hrang hrangte a ni.

COVID-19 enkawllai 65 awm

Nimin khan Serchhip District-ah COVID-19 hri kai mi 8 hmuh belh niin mi 23 te enkawl dam an ni a, hri kai enkawllai mi 65 an la awm mek a ni.

‘Government Sector Initiative in Skill Development’ Award lawmna LESDE Minister hovin neih a ni

Labour Employment Skill Development & Entrepreneurship (LESDE) Department changtu Minister Lalchhandama Ralte chuan Skill Development-a an thawh that avanga India ram-a ber nihna lawmman ‘Government Sector Initiative in Skill Development’ Award an dawng thei chu lawmawm a tih thu a sawi.

MNF Chhung Inkhawm nei

MNF Party chuan nimin khan Aizawl-a Mizo Hnam Run-ah Chhung Inkhawm neiin he hunah hian MNF Adviser leh Minister Lal-ruatkima chuan thu a sawi a, tunlai khawvel buaina hrang hrang, mihring leh ran hrileng, lirnghing leh khawvel indo thuthangte, sum leh pai a harsatna karah engkim hmulawktu Pathian in MNF chu roreltu atan a ruat tih sawiin, “Hun hmasa lam leh tun thlenga hmasawnna liantham leh rotling zawng zawng deuhthaw hi MNF hnathawh a ni,” a ti a. “MNF chu tawng tam lo, thawk tam kan ni,” tiin Zu chhiah atanga hausak ai chuan retheih deuh zawk an thlan thu a sawi bawk.

MPCC President in thu sawi

Mizoram Pradesh Congress Committee (MP-CC) chuan nimin khan Congress Bhavan, Aizawl ah Friday Political Session neiin MPCC President Lalsawta chuan Congress sawrkar laia Mizoram sum leh pai dinhmun an siamthat dan a sawi a, “Ka thawhpuite Minister leh MLA rual ten dik lo taka thil ti turin min nawr lo bawk a, anmahni avang khan fakte pawh kan hlawh ve phah niin ka hria,” tiin, “Kum hnih chhung chu kan ram sum leh pai dinhmun sawhngheh kum, Year of Consolidation-ah kan puang. Ren thei ang berin pawisa kan hmang a, kan ram sum leh pai dinhmun pawh kan ti tha hman viau a ni,” a ti bawk.

National Handloom Day

Tun thla ni 7 thleng awh tur ‘National Hand-loom Day’ vawi 8-na lawmna chu nimin khan ramchhung hmundangte rualin Aizawl-ah pawh Weavers Service Center (WSC)-ah neih tan a ni a, National Handloom Day lawmna neih chhung hian WSC, ZOHANDCO Building, Chaltlang-ah puantahtute kutchhuak phochhuah tir niin hmun hrang hrang atangin puantahtute an tel a ni.

MZP in hmalakna titawp ta

Co-operation Department hnuaia Addl. Registrar of Cooperative Societies rawih nawn chungchunga Mizo Zirlai Pawl (MZP) ten hma an lak mek chungchangah nizan hmasa khan MZP General Hqrs. hruaitute chu Cooperation Minister hovin an inkawm a, he hunah hian Minister hian pension rawih nawn mek hi hnuhlet a nih tur thu leh Pisa a kai tawh loh tur thu MZP te hi a hrilh avangin MZP te chuan thutkhawm an nei zui nghal a. Hetianga Minister thu sawi hi thu tling ah ngaiin, nimin lama Registrar Cooperative Societies Office dang tura ruahmanna awmsa pawh an thulh nghal a ni.

H&TE Minister in hmanpui

Govt. Aizawl West College chuan kumin-a an College-a kal thar te lawmna hun nimin khan Aizawl Vanapa Hall-ah neiin Higher & Technical Education Minister Minister Dr. R. Lalthangliana chuan khuallian niin a hmanpui a, Govt. Aizawl West College chu Aizawl khawpuia College upa berte zinga mi a nih thu sawiin, tlawmte a bul tan ni mahse thawktute inpekna leh thahnemngaihna in rah tha a chhuah a, tunah chuan Mizoram-a College zingah zirlai ngah berte zinga mi an ni ta a ni, a ti. Govt. Aizawl West College hi May ni 2, 1990 khan din niin a tirah zirtirtu 7 leh zirlai 150 an awm a, zan lamah Class lak thin a ni. March ni 9, 1992 khan NEHU hnuaiah Pre-University Course hi rinluh niin Degree Course hi June ni 9, 1994 khan rinluh leh a ni a, July 2, 2002-a Mizoram University din a nih khan an insawnlut ve nghal a ni.

Ni khat-a hri kai hmuhchhuah la tlahniam lo

Mizoram-ah COVID-19 hri kai ni khat-a hmuhchhuah zat ala tlahniam thei meuh lo a, nimin tlai thleng khan hri kai enkawllai pawh mi 1102 an la awm a ni.

EF&CC MInister in sawrkar laipui hotute dawr

Mizoram hmasawnna hrang hrang buaipuia New Delhi-a cham mek EF&CC Minister T.J. Lalnuntluanga chuan sawrkar laipui-a Secretary (EF&CC) Leena Nandan IAS leh mi pawimawh dangte hmuin Mizoram-a Carbon Trading/Green Credit chungchang leh Forest Department kaihhnawiha thil pawimawhte a sawipui.

AR insawnchhuah dan tur New Delhi-ah sawiho a ni

Aizawl khawpui laili atanga Assam Rifles te sawnchhuah dan tur leh thil pawimawh dangte chu niminpiah tlai khan New Delhi-a Union Home Secretary Ajay Kumar Bhalla Office Chamber-ah sawiho a ni.

ZPM Thalai ten ba pe thuai turin sawrkar phut

Zoram Peoples Movement (ZPM) Thalaite chuan COVID-19 hluar laia Quarantine Centre leh Covid Care Centre-a ei leh in man Vawiin thleng Mizoram sawrkarin a la bat Rs. 66,37,385 leh Covid volunteer 348 te hlawh Rs. 29,93,000 a la bat te chu sawrkar in pe thuai se an ti.

I-Day Football 2nd Div. khelh leh a ni

Image
Serchhip District Football Association (SDFA) buatsaih Independence Day/Screening Football Tournament chu nimin khan 2nd Division ten an khel chhunzawm leh.

Blood Bank-ah thisen tlem

Tunlai hian Serchhip District Hospital Blood Bank-ah thisen dahkhawl sa a tlem hle nia thudawn niin mi tlawmngai leh pawl hrang hrangte chu midangte tana thisen pe turin an sawm a ni.

MJA Kolasib District ten hmalakna thenkhat an tlawh

Kolasib District MJA te chuan nimin khan Bairabi leh a chhehvel tlawhin Zophai-a Mau chi kui tiahna hmun - Bamboo Nursery te, Rel-a Teak thing hralhchhuah mek leh kawngpui te an en.

Serchhip-ah Vawk Insurance chungchang zirho a ni

Image
Mizoram State Rural Livelihood Mission (MzSRLM), Serchhip District hnuaia Self Help Group (SHG) Member te tan nimin khan Vawk Insurance chungchang zirhona neih a ni.

Vawk lakluh khap zui zel

Serchhip District Magistrate Nazuk Kumar IAS chuan tunkar Nilaini, August 3, 2022 khan thuchhuah siamin African Swine Fever (ASF) hri leng mekah he Vawk natna hri hi a darh zel loh nan Serchhip District chhungah State dang emaw, District dang atanga Vawk, Vawksa leh Vawksa atanga siam lam chi reng reng lakluh leh Serchhip District atanga chutiang thilte thawnchhuah a khap chhunzawm a nih thu a tarlang a. He thupekah hian Vawk damlo talh leh hralh reng reng a khap a nih thu leh Vawk suat duhte pawhin AH & Vety Department ah dilna lak hmasa zel tur a nih thu pawh tarlan niin thla hnih (2) chhung hman tur a ni ang.

Gas man bithliah thar leh

IOCL in Revised Retail Selling Price a tihchhuah angin Mizoram chhungah kg. 14.2 a rit eirawngbawlna Gas man tur chu bithliah thar leh a ni a, hemi ang hian Vairengte tihloh Mizoram khawpui dang zawngah chuan LPG kg. 14.2 a rit bur khat man chu Rs. 1205/- a ni anga, kg. 19-a rit Commercial Cylinder chu bur khat Rs. 2415/- man a ni thung ang. Domestic Cylinder hi Home Delivery-a hralh a nih chuan a man pangngai bakah Rs.70/- belh tur niin Go-down-a hralh erawh chuan Rs.27.60 zel paih tur a ni. Delivery Point ruatah te semchhuah a nih chuan Rs.7.53 belh tur a ni thung ang.

Vawk 12 thih belh leh

Nimin khan Serchhip District chhungah ASF vanga Vawk thi 12 lai a awm leh a, heng zinga 11 te chu North Mualcheng khuaa mi te niin East Lungdar-ah Vawk pakhat a thi leh bawk a. East Lungdar-ah hian kumin hian ASF vangin Vawk 94 thi tawhin North Mualcheng-ah hian Vawk 63 a thi ta bawk a ni.

Hri kai enkawllai 80 awm

Nimin tlai thleng khan Serchhip District-ah COVID-19 hri kai enkawllai mi 80 an la awm.

Pi Pu Zai Intihsiak zofel

Art & Culture Department buatsaih Mizoram pum huap ‘Pi Pu Zai Intihsiak 2022’ kharna leh lawmman semna chu nimin khan Aizawl Vanapa Hall-ah neih niin Art & Culture Minister R. Lal-zirliana chuan a hmanpui a. He intihsiakna hi kum 14 chunglam tana buatsaih niin mi 31 an tel a, an Video Clip thehluh te enfiah a nih hnuah mi 12 thlanchhuah niin heng mite hian nimin khan intihsiakna hi an nei a, a pumpui ah C. Lalbiaknii, Ainawn Veng chu pakhatna niin Ngurthansanga, Khawruhlian chu pahnihna a nih bakah Lalrinmawia Chawngthu, Durtlang chu pathumna a ni bawk.

Mizo tawng ziah dan zirho

Lawngtlai DC Office chuan an Office Staff, File khawihtu (Dealing Clerk)-te tan nimin khan Lawngtlai DC Conference Hall-ah 'Mizo tawng Ziah dan' zirhona an buatsaih a, he hunah hian Lunglei Addl. DC James Miahlung chuan Tawng chu hnam rohlu pakhat a nih avangin mahni hnam tawng humhalh a, chawisan a, hman uar zel a pawimawh thu a sawi a. Tawng humhalhna atana pawimawh tak pakhat chu a hman dan dik taka hman leh a ziah dan dik taka ziah a nih thu sawiin, DC Office-a thawkte tan phei chuan lehkha tih-chhuah tur reng reng tawngkauchheh dik leh ziah dan dik taka ziah a pawimawh lehzual a ni, a ti. He hunah hian Govt. Lawngtlai College-a Mizo Department-a Assistant Professor David H. Zothanpuia chuan zirtirna a pe a ni.

TJ-a’n Union Minister kawm

New Delhi-a Mizoram thil pawimawh hrang hrang buaipuia zin mek Transport Minister TJ. Lalnuntluanga chuan niminpiah tlai khan Sawrkar laipui-a Ports, Shipping & Waterways leh AYUSH changtu Minister Sarbananda Sonowal chu a Pisa-ah hmuin inkawmna an nei a, TJ. Lalnuntluanga chuan Mizoram-a kan Lui pawimawhte mipuiten tangkai zawka an chhawr theihna tura sawngbawl dan tur chungchangte a sawipui bakah Zokhawthar a Ayush Hospital din a nih theihna tura theihtawp chhuaha hma lakpui turin a ngen bawk.

MZP in zirlai tithate chawimawina an hlan